Vimmaista valmennusta pääkaupunkiseudulla

VILMA

Olen Vilma Lindqvist, 35-vuotias valmentaja, urheilija ja yrittäjä Helsingistä.

Valmentajana minulle on tärkeää, että treeneissä on hauskaa ja tekeminen pysyy mielekkäänä, kukaan ei pidemmän päälle jaksa harjoitella hampaat irvessä. Siksi pyrin saamaan asiakkaan huomaamaan, kuinka liikunta ja terveemmät elämäntavat tuovat parempaa oloa ja onnistumisen tunteita ja kuinka se tavoitekin on sitä myötä koko ajan lähempänä, vaikka välillä tuntuisikin rankalta ja vastoinkäymisiä tulisi. Minulla on omakohtaista kokemusta siitä, miten liikunnasta saatu hyvä olo vaikuttaa kokonaisvaltaisesti siihen, miten elämänsä näkee ja yksi parhaista tunteista on huomata onnistuneensa jossain, missä ei olisi ikinä uskonut onnistuvansa.

En usko vippaskonsteihin, ihmedieetteihin, kieltoihin tai rääkkeihin. Valmennuksissa haluan auttaa asiakkaitani löytämään sopivimmat tavat yhdistää treenaaminen, terveellinen syöminen ja lepo, sillä mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Olen valmentajana rauhallinen, vaativa, huumorintajuinen ja ymmärtäväinen. Valmentamisessa kiehtoo myös se, ettei siinä ole koskaan valmis. Tutkimustieto päivittyy jatkuvasti ja on kiinnostavaa ja oikeastaan suotavaakin kouluttautua koko ajan lisää.
Urheilijana minua motivoivat eniten asettamani tavoitteet, unelmat, ja kaikki tekemiseni on rakentunut niiden saavuttamiseksi. On houkuttelevaa tietää, millaisiin suorituksiin pystyn venymään fyysisesti ja psyykkisesti.
Huhtikuussa 2018 kiipesin Nepalissa 6189-metriselle Island Peakille ja jäin kerrasta vuoriin koukkuun. Olin jo pidemmän aikaa tuntenut tarvetta toisenlaisille haasteille voimaharjoittelun lisäksi ja vuoret täyttivät tuon tarpeen paremmin kuin hyvin. Tuohon reissuun valmistautuminen alkoi jo kuukausia aikaisemmin ja koko se matka Malminkartanon portailta lopulta yli 6000 metriin oli äärimmäisen opettava, haastava ja innostava. Island Peakin myötä kiinnostuin myös entistä enemmän urheilun henkisestä puolesta. Haluan urheilla mahdollisimman monipuolisesti, olla kestävä ja vahva. Minulla on tavoitteita haastavampien vuorien ja vaellusten lisäksi myös voimanostossa ja polkujuoksussa. Niiden lisäksi treenaan esimerkiksi kiipeillen, pilates-tunneilla, uiden ja pyöräillen tai sitten kahvakuulailen, hiihdän ja lumilautailen.

Olen kirjoittanut niin kauan kuin muistan. Se on liikunnan ja luonnon ohella elämäni tärkeimpiä asioita, se pitää järjissään ja se on minulle se luontaisin tapa ilmaista itseäni ja selkiyttää ajatteluani. Blogissani kirjoitan pääasiassa liikunnasta, tavoitteistani urheilussa, luonnosta sekä vuorista ja vaelluksista. Liikunta-alalla suurimmat mielenkiinnon kohteeni ovat voima ja erityisesti sen yhdistäminen tavoitteelliseen kestävyystreeniin, psyykkinen valmennus sekä palautuminen, joten nuo asiat ovat myös blogissani keskeisiä pohdiskelun aiheita.
Vielä vuosikymmenen alussa elämäni ja arkeni oli kovin toisenlaista. Olin sairastunut masennukseen jo 15-vuotiaana ja sairaus oli sittemmin kroonistunut. En pitänyt itsestäni ja hyvinvoinnistani juuri minkäänlaista huolta lukuun ottamatta satunnaisia liikkumispuuskia, jotka kuitenkin kestivät korkeintaan muutaman viikon. Olin lapsena harrastanut paljon liikuntaa, telinevoimistelua, salibandya, uimahyppyjä, jalkapalloa, kaikkea ihan laidasta laitaan, mutta murrosiän kynnyksellä lopetin ne kaikki musiikin viedessä voiton. Pohja oli kuitenkin olemassa.
Tiesin kyllä, että pitkäjänteinen liikuntaharrastus ja terveemmät elämäntavat helpottaisivat oloa, mutta tarvittiin vuosia ennen kuin se tieto muuttui tekemiseksi. Eräänä sateisena lokakuun päivänä vuonna 2010 olin päättänyt käydä uimassa ennen töihin lähtöä. Jotain päässäni loksahti kohdilleen enkä koskaan unohda sitä tunnetta, kun nousin ylös altaasta uinnin päätteeksi. Olo oli raikas ja ajatus kirkkaampi kuin vuosiin. Saunassa tein periaatepäätöksen alkaa pitää itsestäni taas huolta. Se oli elämäni paras päätös.

Treenaaminen vei täysin mennessään ja masennuksenkin viimein väistyttyä päätin kouluttautua liikunta-alalle. Kävin ensin Trainer4youn personal trainer -koulutusputken ja heti perään suoritin liikunnan ammattitutkinnon Eerikkilän urheiluopistossa. Vimma Training näki päivänvalon syksyllä 2015 ja siitä lähtien olen tehnyt valmennuksia ja ohjauksia niin yksilöille kuin ryhmillekin. Olen toiselta ammatiltani musiikkibisnekseen erikoistunut tuottaja ja teen silloin tällöin myös musiikki- ja liikuntatapahtumia.

 

KOULUTUS JA KURSSIT

Kauppatieteiden kandi + maisteri, Aalto-yliopisto, 2021-
Liikunnan ammattitutkinto, LAT, Eerikkilän Urheiluopisto, 2017
Kulttuurituottaja AMK, HUMAK, 2010

FINLAV Lumiturvallisuus 1, 2022
Juoksukoulu, 5 op, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2021
Polkujuoksuohjaaja, Suomen Latu, 2020
Köysitoiminnan ohjaaja -kurssit KTO1 ja KTO2, 2019
Seikkailukasvatuksen perusopinnot, 2019
Jääkiipeilyn peruskurssi, Adventure Partners, 2019
Jyväskylän yliopisto, avoin yo, liikuntapsykologia, 2018->
Vuorikiipeilyn peruskurssi, Adventure Partners, 2018
Urheiluopistojen personal trainer -lisenssikoulutus, 2017
SPNL painonnosto-ohjaaja, PNOK1, 2017
Vammaisliikunnan ohjaajan ABC -koulutus, VAU Ry 2016
Melonnan peruskurssi, Helsingin merimelojat, 2016
Vesiliikunnan ohjaajakoulutus, Eerikkilän urheiluopisto 2016
Trainer4you/EHFA Personal Trainer, 2015
Trainer4you Kuntosalivalmentaja, 2015
Trainer4you Hyvinvointivalmentaja, 2015
Spartan Gear Kettlebell Instructor Level 1, 2015


YHTEISTYÖSSÄ
Aminopörssi ja Nutri Works
Nutriworks