• Kohta mennään!

  Himalajan-reissun alkuun on enää pari päivää. Torstaina kuuden maissa lähtee lento ensin kohti Qatarin Dohaa, josta parin tunnin vaihdon jälkeen jatketaan kohti Nepalia ja perjantai-aamuna olisi tarkoitus olla Kathmandussa. Perjantai mennee rahanvaihdossa sun muissa vikoissa säätämisissä ja lauantaiaamuna otetaan suunta kohti Luklaa ja sen maailman vaarallisimmaksi sanottua lentokenttää. Luklasta starttaa vaellus kohti Everestin perusleiriä, jonne matka kestää kymmenisen päivää. Tästä muutaman päivän päästä on aikomuksena huiputtaa 6189-metrinen Island Peak. Toivottavasti onnistuneen huiputuksen jälkeen käppäillään muutama päivä takaisin Luklaan, josta paluu Kathmanduun ja lopulta takaisin kotiin. Kaiken kaikkiaan reissussa ollaan reilut kolme viikkoa ja vaelluspäiviä kertyy 18. Että sellainen huhtikuu edessä!

  Tuntuu oikeastaan täysin absurdilta kirjoittaa mitään tulevasta kuukaudesta, en oikein ymmärrä koko asiaa vieläkään. Yksi unelmistani on toteutumassa ja oikeastaan fiilis on viimepäivinä ollut lähinnä välinpitämätön ja olen ollut ”vähän” kireäpinnainen raivopää, joka kiukuttelee, kun jännittää niin paljon. ”Hirveä säätö, kauhee vaiva, helvetinmoinen stressi, piti tähänkin nyt lähteä”. En tietenkään oikeasti ajattele noin, päinvastoin, olen innosta ymmyrkäisenä ja koko viikon on tehnyt mieli painua lentsikkakentälle kamojen kanssa odottelemaan. Ymmärrän, että kyse on vain valmistautumisesta, mieli yrittää suojella itseään mahdollisilta pettymyksiltä, vähän toppuutella sitä intoa. Oikeastaan saman tien sen jälkeen, kun olin reissun buukannut, tajusin, että kyse ei ole vain fyysisestä uurastuksesta. En tietenkään lähde hakemaan reissusta mitään Suurta Totuutta, ei semmoisia olekaan, vaan haluan oppia itsestäni lisää. Pää on seilannut aika syvissä vesissä viime kuukausina ja se on tehnyt hyvää jo nyt, se sellainen itsereflektointi. Yritän muistutella itseäni aika ajoin, että reissuun lähdetään nauttimaan, ei suorittamaan. Mutta vaikka fiilis on nyt edelleen vähän epäuskoinen ja kireä, tiedän, että lentokentällä se siitä tokenee, kun kaikki säätäminen on siinä vaiheessa takana päin.

  Jos psyykkinen valmistautuminen on sujunut mielestäni mallikkaasti, niin oikeastaan ihan hyvin on mennyt treenienkin kanssa. Portaiden kanssa saavutettiin pari viikkoa sitten se piste, että jaksaa olisi voinut vaikka miten kauan, mutta kun se niiden portaiden ramppaaminen tuntikausia on tappavan tylsää. Ei auta vaikka luureista kuuntelisi Radio Sodomaa tai yrittäisi laskea puiden oksia tai käpyjä tai vaikka olisi ajattelematta mitään. TYLSÄÄ. Pääsiäisen olen ottanut iisisti, tankannut ja yrittänyt rentoutua siinä paikoin jopa onnistuen. Ennen lähtöä aion käydä vielä kerran tai kaksi salilla sekä uimassa. Keskiviikkona on aika hierojalle, jossa olen nyt käynyt vähän tiheämmin. Vasen polvi on välillä ilmoitellut juoksijan polvi -vaivastaan, mihin on jeesannut hieronnat sekä peitinkalvon rullailut. Saas nähdä, joutuuko sitä reissussa teippaamaan, toivotaan parasta!

  Kaikkee on

  Kaikki varusteet on hankittu, ostoslistalla on enää yskänpastilleja ja purkkaa. Pakkaamisen aloitin jo tänään, sillä seuraavat päivät on aikamoista haipakkaa. Tässä mukana pakkauslista, jos mietityttää, että mitä kaikkea roinaa tämmöisille reissuille tarvitaan.

  VARUSTELISTA NEPAL / EBC TREK + ISLAND PEAK

  Päiväreppu 35 l +Duffeli 110 l

  Valjaat
  Jäähakku + sauvat
  Ylävuoristokengät
  Cramponit
  Ruuvisulkurengas X 4
  Lankaportillinen sulkurengas X 4
  Slingit 120cm X 4
  Jumar + kasi

  Merinosukat 3 paria
  Keskipaksut merinosukat 3 paria
  Trekki-/vaelluskengät + släbärit
  Merinoalkkarit x5 + Merinorintsikat x2
  Pitkät merinoalushousut x2
  Shortsit
  Softshell-housut
  Kuoritakki + -housut
  Merino-t-paidat x4
  Pitkähihainen lämmin villa-aluspaita x2
  Lämmin villavälipaita x2
  Hupullinen untuvatakki
  Buff + balaclava
  Lippis + pipo
  Lämpimät sormikkaat
  Lämpimät kuorirukkaset + merinolinerit
  Makuupussi (-10C) + liner + makuualusta + tyyny

  Otsalamppu ja varaparistot
  Aurinkolasit

  Nalgene (1l) x2
  Juomajauheita (Nutri Works)
  Protskupatukoita, yskänpastillit, purkkaa
  Vedenpuhdistustabletit

  Aurinkovoide
  Huulirasva
  Pieni pyyhe
  Henkilökohtaiset saniteettitarvikkeet
  Kosteuspyyhkeitä
  Käsidesi
  WC-paperi x2
  Henkilökohtaiset ensiaputarvikkeet
  Laastareita ja rakkolaastareita, kinesioteippi
  Imodium, Precosa, Bepanthen
  Ibuprofeiini, Parasetamol, Diamox, antibiootit

  Gopro + järkkäri + laturit
  Varavirtapankki (20k)
  Polar V800 + vyö
  Korvatulpat
  Muistikirja + kynä
  Lukulaite
  IPOd + kuulokkeet

  Nyt pitäisi tuo kamamäärä saada sullottua tuonne laukkuun!

  En tiedä, miten reissussa nettiyhteydet toimivat, mutta yritän laittaa mahdollisuuksien mukaan kuvia. Instagram lienee helpoin tapa seurata vaelluksen etenemistä, seuraamaan siis -> vimmalindqvist

  Kohtakohtakohta! Iiks! Niin siistiä, niin hullua! 🙂

  Mukavaa viikkoa,

  Vilma

Comments are closed.