• JOULUKUUN 8. — Musiikki

  Elämä olisi kaikinpuolin tyhjempää ilman musiikkia ja ainakin minulle salilla treenaaminen hurjan paljon hankalampaa. Sen lisäksi että musiikki luo, vahvistaa ja helpottaa tunteita sekä selventää ajatuksia, niin treenatessa se tehostaa suorituskykyä ja auttaa keskittymään tulevaan sarjaan. Varsinkin nyt viimeiset pari vuotta keskityttyäni omissa treeneissäni voimanostoon, on treenimusan merkitys vain korostunut. Pitää päästä tiettyyn mielentilaan, jotta nostot onnistuvat ja siinä musiikki jeesaa. Treenilaturin jääminen kotiin ei maailmaa kaada, mutta jos luurit unohtuvat ja tietää, että salilla soi tapettina satunnainen radiokanava mainoksineen, voi olla suht varma ettei sinä päivänä ainakaan ennätykset pauku. Kuulokkeiden kanssa saa myös olla rauhassa, jos on epäsosiaalinen olo ja haluaa vain keskittyä treenaamiseen eikä jutteluun.

  Olin aika myöhäisherännäinen Spotifyn kanssa. En nyt suorastaan vastustanut sen tulemista, minulle vain riitti vanha kunnon iPod Classic. Kun se sitten 10 kunniakkaan vuoden jälkeen hajosi ja korjaamon ukkokin lähinnä nauroi, että heitäs jo tuo antiikkinen vehje menemään, latasin Spotifyn, pitkin hampain, totta kai. Mutta onhan se nyt ihan älyttömän kätevä työkalu niin arkeen, duuniin kuin sitten omiin treeneihin. Väline siinä missä vaikka rannetuet tai vetoremmit. Sieltä löytyy vaikka ja mitä, soittolistoja on helppo vääntää ja jos vielä yksi lempibändeistäni eli Tool pistäisi levynsä palveluun, vaikea olisi keksiä käyttäjänä urputettavaa. En ole ihan kartalla missä nykyään mennään tekijänoikeuskorvauksien kanssa, mutta vielä jokin aika sitten ne eivät olleet ihan kohillaan, mutta ei mennä nyt siihen.

  Omissa treeneissäni parhaiten toimii se musiikkikentän tylympi pääty. Metallia, punkkia ja raaempaa räppiä. Kun tarkoituksena on saada itsensä tiettyyn mielentilaan ja pää kylmäksi, vähän pahalle tuulelle, niin totta kai, jos sanat osuu, niin ei haittaa vaikka tyylillisesti musiikki olisi kevyempää. Tästä esimerkkinä vaikka PMMP:n Henkilökohtaisesti. Jos kyseessä on tiukka treeni ja varsinkin silloin, kun kyseessä on uuden ennätyksen hakeminen, kuuntelen tiettyä biisiä repeatilla koko treenin. Esimerkiksi Stam1nan Kadonneet kolme sanaa on minulle ”se kyykkybiisi”, Body Countin All Love Is Lost ”maastavetolaulu” ja Medeian kannustava We All Fail tämän syksyn penkkimotivaattori. Eipä muuten paljoa ole tarvinnut noita biisejä kuunnella punttiksen ulkopuolella.

  Treenin jälkeen, kun olo on uupunut ja mieli levollisen säyseä, toimii hyväntuulinen, seesteisempi tai sitten semmoiset haikeat ja romantilliset laulut. Raivo jää salille ja kotimatkalla mikään ei ole parempaa kuin kunnella ”lälläriulinaa” ja katsella auton tai bussin ikkunasta ulos. Viimeisen vuoden aikana on tullut kuunneltua paljon Vesalaa, jolla on universumin kuulain ääni, Carole Kingiä, Pink Floydia, Fleetwood Macia, Paperi T:tä, Lana Del Reytä ja How To Destroy Angels -bändin A Drowning -biisiä, jonka löysin vasta vähän aika sitten.

  Alla Spotify-soittolista, johon kokosin kuunnelluimmat punttibiisit tältä vuodelta. Saa kokeilla, jos niiden avulla irtoisi parit lisätoistot tai uudet enkat. Mulla ainakin on toiminut! 🙂

   

  Vilma

  //

  //

  Instagram @vimmalindqvist

  Facebook

Comments are closed.