• JOULUKUUN 4. – Hima-HIIT

  Aina on aikaa HIIT-treenille! HIIT eli high intensity interval training on nimensä mukaisesti kovan intensiteetin intervallitreeni, jossa työaika ja lepoaika vuorottelevat. Tehotreeni, jossa syke saa nousta lähelle maksimia ja hiki lentää. HIIT parantaa sydämen toimintaa ja se on erittäin tehokas tapa polttaa rasvaa, sillä buustaa aineenvaihduntaa ja rasvaa palaa vielä pitkään treenin jälkeenkin.

  HIIT-treenin kesto voi olla 10-30 minuuttia, sen pidempää ei oikein kannata tehdäkään, intensiteetti kärsii. Et tarvitse välttämättä mitään sen kummempia välineitä, kehonpainoliikkeitä riittää! Suurin kahvakuulabuumi taitaa olla jo ohi, mutta jos kotoa se kuula vielä löytyy, niin se mukaan vaan! Itse tykkään esimerkiksi etuheilautuksista HIIT-treeneissä, koska niissä koko kroppa joutuu töihin. Myös erilaiset hypyt, pomppimiset ja vaikkapa hyppynarulla hyppiminen toimivat, luusto rakastaa, kun se joutuu koville.

   

  HIMA-HIIT

  Alkulämmittely 5 min (esim. eläinliikkeitä)

  Valitse liikkeistä 4-10 oman maun mukaan, kuitenkin niin, että koko kroppa saisi osansa. Tosin kukaan tai mikään ei estä tekemästä koko treeniä yhdellä liikkeellä, vaikka juuri etuheilautuksella. Tee liikkeet putkeen periaatteella 20 sekuntia työtä – 10 sekuntia taukoa -> seuraava liike. 20 sekunnin rytistys aina TÄYSILLÄ. Kierroksia 2-8 riippuen liikkeiden määrästä. Kännyköihin saa näppäriä appeja toimittaman kellon virkaa, esimerkiksi Gymboss on hyvä.

  Muita tapoja: 30sek työtä-30sek lepoa, 45sek työtä-15sek lepoa, 10 toistoa/liike, esim. viisi liikettä putkeen, tauko.

  Yksi kierros voi näyttää esimerkiksi tältä:

  etuheilautus 20 s.

  10 s. tauko

  vuorikiipeilijä 20 s.

  10 s. tauko

  mittarimato 20 s.

  10 s. tauko

  kyykkyhyppy 20 s.

  10 s. tauko

  Kesto 2 min, toistetaan 4-8 kertaa.

   

  Kehonpainoliikkeitä:

  Jalat ilmassa yhteen –hyppy

  Burpee

  Hiihtohyppy

  Kyykky, -hyppy

  Askelkyykky, -kävely

  Lankku, -kyynärnousut

  Kylkilankku, -pumppaus

  Vatsarutistus

  Vuorikiipeilijä

  Istumaannousu

  Haitari

  Sammakko

  Mittarimato

  Supermies

  Hollow body rocks (kuppi)

  Punnerrus, variaatiot

  Lantion nosto

  Jalkojen nosto

  Spiderman

  Seinäistunta

  Aasipotkut

   

  Kahvakuulaliikkeitä:

  Etuheilautus, kahdella/yhdellä kädellä

  Pysäytetty kasi

  Tuulimylly

  Istumaannousu kuulan kanssa

  Ufo

  Rinnalleveto + työntö

  Tempaus

  Sumokyykky + hauiskääntö

   

  Siitäpä treenaamaan siis! TÄYSII!

   

  Vilma

  //

  Instagram @vimmalindqvist

  Facebook

Comments are closed.